Υποτροφίες - Βραβεία

SB1

1. Υποτροφία εξωτερικού ενός έτους από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (2012) για μετεκπαίδευση στις νεότερες απεικονιστικές τεχνικές στην καρδιολογία.

2. Ερευνητικό Πρόγραμμα  «Η μελέτη του γονιδίου της φωσφολαμβάνης σε ασθενείς με διατατική μυοκαρδιοπάθεια». Υποτροφία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία Επ.Υπεύθυνος:  Δ. Θ. Κρεμαστινός – Ι. Λεκάκης. 2010-2011.

ΣΗΜ. Το ερευνητικό πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με συνεργαζόμενους φορείς το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοσκομείο «Αττικόν».
Η συμβολή του Ηλία Τσούγκου εστιάζεται στην αναζήτηση διερεύνηση και παρακολούθηση της  κλινικής πορείας  ασθενών με ιδιοπαθή διατατική μυοκαρδιοπάθεια στον Ελλαδικό χώρο, οι οποίοι «στρατολογούνται»  με σκοπό τον καθορισμό και τη χαρτογράφηση του γονιδίου της φωσφολαμβάνης ανά την Ελλάδα. Στην παρούσα φάση ολοκληρώνεται το πρώτο κλινικό πρωτόκολλο σχετικά με  αυτό το θέμα και αναμένεται η δημοσίευσή του σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.